018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Više novca organizacijama koje pomažu osobama sa invaliditetom (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iako je rebalans budžeta usvojen kako bi se, pre svega, izmirila brojna dugovanja, za određena socijalna davanja izdvojeno je više novca nego što je planirano, kaže načelnica Uprave za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu Mirjana Popović. Ona dodaje da se sa pojedinim isplatama i dalje kasni, ali da je situacija bolja nego ranije.

Rebalansom budžeta predviđeno je više novca organizacijama koje pomažu osobama sa invaliditetom, kao i ustanovi „Mara“ za dnevno zbrinjavanje osoba mentalno ometenih u razvoju, kaže Mirjana Popovć. Osim toga, izdvojeno je i dodatnih 50 miliona dinara za pomoć najugroženijima. Iako je rebalansom budžeta predviđena štednja u brojnim oblastima, Popović naglašava da za socijalu sredstva nisu smanjena.

Popović dodaje da se za brojna socijalna davanja i pomoć ne može reći da su redovna, ali ističe da kašnjenja nisu velika. Poseban pomak napravljen je u isplati naknada za nezasposle porodilje i za prvo dete. Ona dodaje da Uprava svakodnevno pravi listu prioriteta kako bez pomoći ne bi ostali oni kojima je najpotrebnija.

Načelnica je podsetila da će Grad sufinansirati i drugu fazu narodne kuhinje od 1. januara do 31. marta 2015. Godine, a novim budžetom za 2015, koji trenutno u izradi, predviđeno je neprekidno funkcionisanje ove usluge tokom čitave naredne godine.

Povezane vesti