018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Više mesta u vrtićima

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Otvaranjem novih vrtića u naseljima Branko Bjegovic, Nikola Tesla i Pantelej, lista čekanja na upis dece u naredne dve godine pašće ispod hiljadu. Plan gradskog rukovodstva je da kroz koju godinu nijedno dete u gradu, zbog manjka mesta u državnim vrtićima, ne sedi kod kuće. Već u septembru biće otvorena dva nova obdaništa, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Novi vrtići smanjiće broj dece koja u Nišu čekaju na upis u neki od gradskih vrtića na ispod hiljadu, a namera gradskog rukovodstva nije samo da svi mališani budu zbrinuti – već i da uslovi u obdaništima budu sve bolji. Rukovodstvo grada posetilo je danas renovirani vrtić „Kolibri“ u Durlanu, i najavilo da će veoma brzo decu primiti još dva novoizgrađena vrtića: u naseljima Branko Bjegović i Nikola Tesla.

Potpuno novi vrtić dobiće i stanovnici opštine Pantelej, gde će se, u Istarskoj ulici, u naredne tri godine sagraditi obdanište za više stotina dece, najavljuju u ustanovi koja brine o obdaništima u Nišu – Pčelici.

Poboljšanje uslova za boravak dece u vrtićima neće se zaustaviti na vrtiću „Kolibri“. Pčelica ima u planu da u naredne dve godine, paraleleno sa izgradnjom novih, renovira sve postojeće objekte, gde se utvrdi da je to potrebno.

Povezane vesti