018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Više hiljada Nišlija protestvovalo zbog ubistva Vuka Stoiljkovića (VIDEO)

Stop nasilju, korumpiranom sudstvu i neadekvatnom načinu vođenja istrage – glavni su zahtevi protesta zbog ubistva Vuka Stoiljkovića. Više hiljada okupljenih Nišlija je sa trga Kralja Milana prošetalo do Gradske kuće, zgrade Suda, zatim do SUP-a i zgrade Niške televizije. Protest je završen u parku Svetog Save, gde je dvadesetdvogodišnji Vuk ubijen.

Skrhana bolom zbog tragične smrti Vuka Stojiljkovića sa kojim se zabavljala 5 godina, Katarina Dunić se obratila Nišlijama. Sa suzama u očima njene reči slušalo je nekoliko hiljada okupljenih. Članovi porodice Vuka Stoiljkovića nisu zadovoljni načinom na koji se vodi postupak.

Govorili su i učenici gimnazije „Svetozar Marković“. Isto pitanje muči sve. Zašto?

Sveće za pokoj mlade duše, i ne samo Vukove, već svih ljudi čiji je život nasilno prekinut. I stari i mladi ujedinili su se u zahtevima.

Nišlije su mirnu šetnju nastavile do gradske kuće, zatim zgrade suda. Na čelu kolone bili su roditelji Nikole Albijanića, koji je pre 7 godina ubijen u Donjem Komrenu. Za ovo ubistvo niko nije odgovarao.

Svoje nezadovoljstvo iskazali su danas mnogi koji su se priključili protestnoj šetnji. Okupljeni su nastavili do zgrade Niške televizije, a krajnje odredište bio je park Svetog Save, gde je Vuk izgubio život.

Povezane vesti

  • Anta

    Kad bih u Srbiji postojao malo bolji zakon i kada bih svako radio svoj posao u Srbiji bi bilo monogo bolje i usla bi u evropu! Kada bi se zakon doveo u red mozda bi i policija radila lakse svoj posao! Zelim da naglasim da u ovoj drzavi ne postoji zakon o samo odbrani, te je mladic koji je bio zrtva po zakonu morao da saceka policiju a u medji vremenu da nije to uradio onda bi on bio ubica…. Ovakvi zakoni su za glup narod i molicu ministarstva da razmisle o sve cescim napadima jer je zakon je cista 0!

  • Anounymous

    BRAVO!