018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Virus gripa puni ambulante (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Virus gripa koji poslednjih nedelja puni čekaonice ambulante niške Infektivne klinike, osetno je povećao posao i gradskom Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika, potvrđuju u ovoj ustanovi. Kako navode lekari, ovdašnje medicinsko osoblje radi punim kapacitetom, a najčešće se pacijenti javljaju sa respiratornim infekcijima, i simptomima sličnim sezonskom gripu.
Osim ambulanti Infektivne klinike i čekaonica u niškom Domu zdravlja, i zaposleni u ZZZR imaju pune ruke posla. Simptomi su kao i kod svih obolelih u našem gradu slični, ali kako kažu lekari, situacija nije alarmantna.
Nadležni u ovoj medicinskoj ustanovi ističu da među obolelima ima i njihovih kolega, ali da najčešće obolevaju oni koji su u neposrednom kontaktu sa ljudima. Kako navode lekari, i dalje ima i onih koji ovu situaciju posebno koriste za lažiranje simptoma kako bi im lekari propisali bolovanje, ali da im to u današnje vreme teže prolazi.
Nadležni u ZZZR ističu da obavljaju i stalne kontrole kada je reč o obavezama koje poslodavci treba da ispune prema svojim radnicima, i da u tom poslu sarađuju sa mnogim drugim službama.

Povezane vesti