018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vidanović:“Gradska opština Niška Banja ima strategiju razvoja turizma“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Ako je Niška Banja „beznadežan slučaj“ grad bi trebalo da digne ruke od nje, poručio je predsednik opštine Zoran Vidanović, kao odgovor na izjave direktora Turističke organizacije Uroša Parlića. Kako kaže, banja ima strategiju razvoja turizma, ali nema novac da je realizuje.
Opština je, kaže, pre dve godine zahtevala formiranje mesnih zajednica, što grad još nije odobrio.
Gradska opština Niška Banja ima strategiju razvoja turizma, tvrdi predsednik opštine Zoran Vidanović. Međutim, para za realizaciju projekata – nema. Ukoliko u Turističkoj organizaciji Niša misle da je banja „beznadežan slučaj“ kako tvrdi njen direktor, Vidanović kaže da bi grad trebalo da potpuno digne ruke od nje.
Niška banja, bez obzira na to što hoteli velikih kapaciteta ne rade, može da smesti nekoliko hiljada turista, dodaje Videnović.
Opština je pre dve godine tražila formiranje mesnih zajednica. Bilo bi ih 15, a građani bi lakše odlučivali o pitanjima koja su važna za nihovu zajednicu. Međutim, gradska skupština još nije odlučivala o ovom pitanju, kaže Videnović.
Još nije počela izgradnja mosta na Kutinskoj reci na Broju 6, iako su iz grada najavili da će most biti završen do oktobra. Za 10ak dana Erozija počinje raščišćavanje korita i utvrđivanje priobalja kod mosta u Kutini, kako bi sprečili bujične poplave.