018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vetar doneo zahlađenje

Komentari: isključeni

I dok smo juče tražili i nemoguće metode da se rashladimo, samo 24 sata kasnije veliki povratak jakni i dukseva.

Vetar koji je sinoć, po podacima Meteorološke stanice Niš, duvao čak 50 km/h, nagovestio je zahlađenje, a neki koji nisu poverovali u vremensku prognozu, jutros su se stresali od hladnog vetra. Očekivano, promena vremena najviše smeta hroničnim bolesnicima, kojima lekari savetuju da se obavezno drže terapije.

Najviša temperatura 24. juna u Nišu bila je 32 stepena, danas je u 11 sati izmereno skoro duplo manje! Severozapadni vetar mnoge je ponovo vratio u jakne i džempere, a neki su i zažalili što nisu poverovali prognozi i najavljenom zahlađenju. Promena je, ipak, drastična, i mnogima smeta.

Lekari kažu da pacijenata mnogo više ima kada su visoke temperature, ali to ne znači da hroničnim bolesnicima ova promena ne pogoršava zdravstveno stanje. Tačnije, moglo bi se reći da je malo ko imun.

U svakom slučaju, da se žalimo na vremenske prilike – ne vredi mnogo. Meteorolozi slično vreme najavljuju do kraja juna, a letnje temperature od jula. U Meteorološkoj stanici Niš ne očekuju ponovo velike padavine i jak vetar. Lekari poručuju – držite se terapije, šetajte, a vreme je samo dežurni krivac.

 

 

 

Povezane vesti