018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Verbić: Štrajkačima manje plate

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić potvrdio je danas novinarima da će prosvetni radnici koji su i dalje u štrajku primiti manju platu.
„U određenom broju škola i dalje imamo štrajk prosvetnih radnika, uprkos tome što su predstavnici sindikata mesecima učestvovali u pisanju sporazuma o prekidu štrajka i slozili se sa istim tim sporazumom, glasali za njega, a onda posle toga odbili da potpišu“, rekao je Verbić.
On je tom prilikom istakao da je u toku štrajk u kome određeni sindikalni lideri ne znaju gde im je izlaz, ali i da je Ministarstvo kao i prethodnih meseci spremno da pomogne: „Želimo da svaki reprezentativni sindikat postane socijalni partner ministrstva prosvete jer imamo vrlo teške zadatke pred nama i svaki pojedinac u tim sindikatima nam je vrlo značajan.“
Iako je bilo razgovora sa predstavnicima sindikata pre dva dana, njima je upućen poziv za ponovni sastanak u ponedeljak 9. marta, a kako je rekao Verbić, nada se da će na taj sastanak doći sa nekim novim idejama.
„Ono što je naš zadatak je da u okviru zakonskih mogućnosti nađemo rešenje. Ukoliko to izlazi izvan okvira zakona onda to nije u našoj moći“, zaključio je Verbić.
Tanjug06.03.2015 15:21
Foto Tanjug, O. Toškić (arhiva)

Povezane vesti