018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Veljović privremeno na čelu UKP

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Za načelnika Uprave saobraćajne policije imenovan je glavni policijski savetnik Vladimir Rebić, a za njegovog zamenika Slobodan Malešić, dok će direktor policije Milorad Veljović rukovoditi Upravom kriminalističke policije do postavljenja novog načelnika, saopštio je MUP Srbije.
Doskorašnji načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić nedavno je smenjen sa tog položaja.
Iz MUP-a Srbije podsećaju da su razrešeni dužnosti generali policije Rodoljub Milović, Mladen Kuribak, Zoran Tomašević i Nenad Banović.
Poslove razrešenih načelnika uprava obavljaće njihovi zamenici, navodi se u saopštenju.
Na predlog ministra unutrašnjih poslova, smenjeni su načelnik Uprave policije Mladen Kuribak, Uprave granične policije Nenad Banović, Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović i Uprave za obezbeđenje Zoran Tomašević.
Sa Dragišom Simićem koji je nedavno smenjen sa mesta načelnika Uprave saobraćajne policije, to je pet policijskih funkcionera, o čijoj smeni je juče govorio premijer Alekasabdar Vučić.
U sedištu MUP-a Srbije postoji ima sedam uprava. Upravu za upravne poslove vodi Zorica Lončar Kasalica, a Upravu za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Milan Dimitrijević.
Tanjug 21.06.2014 16:23
Foto Tanjug, N. Milošević (arhiva)