018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Veliki broj sugrađana odazvao se akciji prikupljanja pomoći (VIDEO)

Komentari: isključeni

Voda za piće u Nišu je potpuno ispravna, osim u Gornjem Matejevcu gde je u nepogodi stradao deo mreže, zbog čega 450 domaćinstava, ambulanta i škola nemaju vodu. Do kraja dana u ove domove trebalo bi da stigne tehnička voda, dok bi pijaću trebalo da dobiju početkom nedelje – izjavio je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić prilikom obilaska punkta za prikupljanje humanitarne pomoci u Narodnom pozorištu, gde su do 15 sati Nišlije donirale osam kamioneta garderobe, hrane i drugih potrepština.

Vodosnabdevanje na teritoriji grada je stabilno a vode u sistemu ima dovoljno. Problem jedino postoji sa seoskim vodovodom u Gornjem Matejevcu.

Gradonačelnik se zahvaljuje ogromnom broju Nišlija koji su bili spremni da krenu put Šapca, dodajuci da u ovom trenutku nema potrebe za dobrovoljcima, ali da će, ukoliko zatreba, ti humani sugradjani biti kontaktirani. Perišić je to rekao prilikom obilaska punkta na kome se prikuplja pomoc u Narodnom pozoristu, podsetivsi da se ovaj posao obavlja na više punktova u Nišu. Sa ovog mesta u Crveni Krst Srbije čitavog dana gotovo neprekidno se odvozi garderoba, konzervirana hrana i ostale potrepštine koje su donirale Nišlije.

Niš je spreman da na raspolaganje stavi svu potrebnu opremu i resurse gradjanima radi saniranja posledica poplava. Na danasnjoj sednici Štaba za vanredne situacije, potvrdjeno je da je situacija u gradu stabilna, a sa direktorima javno-komunalnih preduzeca definisani su načini na kojima će se reagovati ukoliko vremenske neprilike to budu zahtevale.

Povezane vesti