018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Veliki broj poziva Hitnoj pomoći

Komentari: isključeni
Tagovi:

Danas je najtopliji dan ovog leta. U Hitnoj pomoći kažu da je već u jutarnjim časovima bio povećan broj poziva sa javnih mesta. Ipak, građani izgleda ne haju mnogo za upozorenja lekara, koji apeluju da se između 10 i 18 sati bez preke potrebe ne izlazi.

Već oko 11 časova temperatura je dostigla 35 stepeni. Ipak, naše kamere zabeležile su uobičajen broj prolaznika u centru grada. Kako kažu, nekima vrućina ne smeta, dok neki ističu da su zbog neodložnih obaveza morali da napuste dom po ovoj vrućini.

Iako su visoke temperature obeležile i vikend za nama, u niškoj Hitnoj pomoći kažu da je broj poziva bio neuobičajeno mali. Šef smene, doktorka Snežana Mitrović, smatra da je razlog to što su mnogi iskoristili priliku da otputuju negde ili da se rashlade na nekom od niških bazena. Situacija je, međutim, danas drugačija – veliki broj poziva sa javnih mesta, ali i veliki broj građana koji ne poštuju savete lekara.

Za naredne dane najavljen je nagli pad temperature, što od građana, posebno hroničnih bolesnika, takođe zahteva dodatne mere opreza, ističe doktorka Mitrović.

Iako lekari to stalno ponavljaju, nije zgoreg da podsetimo da između 10 i 18 sati ne izlazite iz kuće. Ukoliko baš morate, onda obavezno sa sobom nosite flašicu vode, šešir, naočare za sunce i laganije se oblačite. Povećajte unos tečnosti, redovno se rashlađujte, zamračite stanove i vodite računa da, ukoliko imate klima uređaj, razlika između sobne i spoljašnje temperature ne bude veća od 10 stepeni.

Povezane vesti