018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Velika posećenost izložbe „Lego“ figura u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Izložba „Skocani eksponati“ u Dečijem centru u Čairu, koja je trajala dva dana u Nišu, bila je posećena  kao retko koja. Reč je o izložbi figura sklopljenih jednim od najpoznatijih igrački za decu– „Lego“ kockica.  Ovo je prvi put da se „Lego“ klub „Skockani“ pojavio u Nišu, koji je od 2010. do sada organizovao sedam ovakvih izložbi u Srbiji.

Gradovi iz budućnosti, železničke kompozicije, svemirske letelice i brodovi samo su  deo izložbe koja je obradovala sve ljubitelje Lego kocki.

- Interesoavnje za ovu izložbi je bilo veliko, oko 2000 Nišlija je uživalo u Lego figurama, naročito u kompozicijama inspirisane filmovima “Hobit” i “Gospodar prstenova“ – kaže Alen Piljak, PR Lego kluba “Skockani”.

Pored eksponata, posetioci su mogli i sami da naprave svoju kreaciju iz mašte, da uživaju u interaktivnim igrama, ali i da se informišu o poreklu jedne od najpoznatije igračke na svetu.

- Deca su bila oduševljena igrama na lego stolovima, tako da su oni najveći ljubitelji Lego kocki provodili ovde vreme od otvaranja do zatvaranja izložbe – dodaje Piljak.

Za ljubitelje ovih kockica cena karte od 100 dinara nije bila visoka, naročito što su učestvovali i u takmičenjima u kojima su mogli da osvoje vredne nagrade.

Povezane vesti