018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Velika imena jazz-a na Nišvilu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Organizatori Nišville jazz festivala, iskoristili su poslednju pres-konferenciju pred festival da najave koncepciju i učesnike ovogodišnjeg Nišvila. Festival će biti održan od 15. do 18 avgusta u Niškoj tvrđavi.

Tradicionalno, i ovog avgusta, Niš će biti centar najkvalitetnije jazz muzike u regionu. I pored ozbiljnih finansijskih turbolencija, Nišville tim je uspeo da obezbedi kvalitetne muzičare, koji će nastupati na nekoliko bina u gradu. Novina ovogodišnjeg Nišvila je Jazz teatar, u okviru koga će već 13. avgusta pretpemijerno, predstavom Gagija Jovanovića ,,Dobrodošli u Nišville” biti otvoren festival. Zvanično otvaranje predviđeno je za 15. avgust.

I pored pritiska javnosti, problem sa Ministarstvom kulture još nije rešen, jer je nemoguće održati festival u životu u ovakvom sponzorskom miljeu koji vlada u Nišu u poslednjih nekoliko godina.

Neka od značajnih imena iz sveta jazz muzike, koja će publika moći da čuje na Nišvilu od 15. do 18. avgusta su: Kyle Eastwood band, Jazzanova, Ginger Baker Jazz Confusion, Nouvelle Vague i drug. Ovogodišnji Nišvil podržale su Ambasade SAD i Francuske, a zlatni sponzor festivala je Niš – Gaspro.

Oficijalni voditelj festivala biće Sergej Trifunović. Cena kompleta karata je 3000, dok pojedinačna ulaznica košta 1000 dinara.

 

 

 

Povezane vesti