018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Većini podnosioca zahteva za isključenje odbijeni zahtevi (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Od 22.juna niškoj Toplani podneta su 483 zahteva za isključenje sa toplovodne mreže. Većini korisnika poslata su rešenja o odbijanju zahteva jer važeća gradska odluka ne dozvoljava isključenja pojedinačnih stanova,već samo privremenu obustavu.
Gradska Toplana bila je dužna da odgovori građanima u roku od 8 dana od podnošenja zahteva za isključenje ili obustavu isporuke toplotne energije.Od ukupno 483 zahteva, rešenje će dobiti 440 korisnika, dok su ostali zahtevi nelegalni
Sa toplovodne mreže, podseća Maksimović, jedino se mogu isključiti kuće, čitave zgrade i stanovi koji su u okviru jedne zgrade, kasnije pojedinačno priključivani na toplovodnu mrežu. Oni koji žele takozvanu privremenu obustavu uz plaćanje fiksnog dela,uz zahtev, treba da prilože i saglasnosnost Skupštine stanara. Direktor Toplane kaže da on i zaposleni u ovom preduzeću razumeju tešku materijalnu situaciju korisnika, ali da moraju poštovati važeća pravila i da je zahtev za smanjenje cene grejanja takođe neosnovan.
Pristigle žalbe i prigovore građana razmatraće i radno telo Gradskog veća, kako bi ogovorilo na sporna pitanja. Maksimović kaže da računi jesu veliki, ali da su tačni.
Oko 31 hiljada i 800 Nišlija koristi daljinsko grejanje. Od tog broja, njih 12 ipo hiljada, korišćenjem kalorimetrara, plaća račune niže u odnosu na prethodni period, tvrdi Maksimović. On dodaje i da svi koji smatraju da niška Toplana ne treba da postoji, mogu legitimno pokrenuti inicjativu za njeno ukidanje.