018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Većina Nišlija smatra da NTV treba da postane regionalni javni servis

Osamdeset četiri odsto Nišlija smatra da Niška televizija treba da postane regionalni javni servis, a 76 odsto redovno i povremeno prati program NTV-a, pokazuju najnovija istraživanja agencije „Lubris ekstra“.

Napore da Niška televizija postane regionalni javni servis apsolutno podržava 63, a delimično 21 odsto naših sugrađana. Sedam odsto ne podržava NTV kao regionalni servis, dok 9 odsto nije imalo odgovor na ovo pitanje.

Naš program, prema istraživanjima agencije „Lubris ekstra“, redovno prati 45 odsto Nišlija, a 31 odsto povremeno. Dvadeset dva odsto naših sugrađana zna šta znači regionalni javni servis, 26 delimično zna, 37 odsto nije upoznato sa značenjem ovog termina, dok 15 nije odgovorilo.

Sedamdeset dva odsto Nišlija smatra da Niška televizija treba da ima sva prava i obaveze kao Radio televizija Vojvodine u okviru svog regiona, samo 4 odsto se sa tim ne slaže, dok 10 odsto ne zna, a 14 nije želelo da odgovori.

Inače, istraživanje je rađeno telefonskim putem, na uzorku od 750 ispitanika u periodu od 21. do 31. januara, dodaju iz agencije „Lubris ekstra“.

Povezane vesti

 • Ivan

  Poštovani sugrađani koji radite na Niškoj televiziji,

  Niška televizija mora da ostane javni servis i da bude finansirana iz javne kase.

  Vreme je da stanemo svi zajedno u odbranu nečega što služi dobru u ovom „zaboravljenom“ gradu.

  Predlog je da pripremite javno mnenje dok još postoji mogućnost, da vas ne „ohlade“ razni koji se bave prodajom javnog interesa.
  Efikasno organizujte iznošenje stava javnosti u centru, okupljenjem velikog broja građana. Nemojte samo jednom nego periodično pozivajte građane i širite informaciju.
  Ima dosta poslovnih ljudi koji bi se uključili donacijama za ovu metodu samo ih treba pokrenuti pozitivnom idejom i kvalitetnim programom okupljanja u centru.
  Ako vas svedu na tribine irasprave izgubićete.

  Sve najbolje, pa se vidimo na trgu.