018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Većina Aleksinčana najluđu noć provela kod kuće (VIDEO)

Komentari: isključeni

Većina žitelja Opštine Aleksinac, novogodišnju noć provela je kod svojih kuća. Poznavaoci prilika u ovom gradu, međutim, tvrde da su i kafane bile pune, uprkos činjenici, da je standard ovog dela Srbije, rapidno smanjen proteklih godina.

Proteklih godina, Aleksinčani su svoje potrebe sveli na minimum. To što su novogodišnjoj noći kafane bile pune, samo govori da na merak ipak nisu zaboravili, jer posle dugog odricanja valja sebe i počastiti u nadi da će 2014. godina biti bolja od prethodne.

Sa 53.000 stanovnika, Aleksinac sa okolinom, je, posle Niša, najveća opština u Nišavskom okrugu. Dolazak nemačkog „Gramera“, gde je posao u prvom pogonu našlo 800, dok će u drugom, odnosno do 2015, posla biti za jos 1000 radnika, važan je pomak za mesto u kojem na posao čeka 8.000 ljudi. Ovakva statistika mogla bi biti promenjena otvaranjem drugog kopa Aleksinačkih rudnika.

Stvaranje uslova za nova radna mesta, Aleksinčani očekuju i kupovinom vojnog zemljišta, koje bi mogo biti pretvorenu u industrijsku zonu.

Od 23 zemlje gde ima proizvodnju, rad „Gramera“ u Aleksincu je najproduktivniji, ističe Rakić. S obzirom na to da otvaranje novih pogona prati i razvoj malih i srednjih preduzeća kao i uslužnih delatnosti, računica kaže, a što potvrđuju i čelni ljudi opštine, da bi do 2020. broj nezaposlenih u Aleksincu mogao biti prepolovljen.

Povezane vesti