018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Večeras tradicionalni novogodišnji koncert (VIDEO)

Večeras od 20 sati u sali Doma vojske biće održan tradicionalni novogodišnji koncert, na kome će nastupiti omladinska filharmonija Naisus sa solistima Anom Jovanović, Ivanom Janošević i Dejanom Lljutovcem. Koncertom, koji se ove godine održava pod sloganom „Spasimo umetnost i mladost u njoj“ diriguje Zoran Andrić koji najavljuje bogat program.

Iako omladinska filharmonija postoji tek nešto više od tri godine, iza njih su zapaženi rezultati na brojnim evropskim smotrama i festivalima. Dirigent Zoran Andrić ističe da je reč o pravim malim profesionalcima, u šta je niška publika u nekoliko navrata imala prilike da se uveri. On se nada da će omladinska filharmonija uspeti da građanima Niša, pre svega mladima, približi klasičnu muziku.

Solisti Dejan Ljutovac i Ivana Janošević su prvi put u Nišu i kažu da je rad sa dirigentom Andrićem i omladinskom filharmonijom bilo izuzetno pozitivno iskustvo i ističu da im nastup na ovako velikom koncertu svakako znači za dalju karijeru.

Andrić dodaje da je talent članova omladinske filharmonije Naisus neosporan, ali on i očekuje od onih koji su u mogućnosti da pomognu rad ovog orkestra, to i učine kako bi i dalje u velikim evropskim gradovima uspešno predstavljali svoj talent.