018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Večeras se održava treći Svetosavski bal (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U hotelu “Grand” večeras u 19 sati počinje treći Svetosavski dobrotvorni bal. Bal se održava pod sloganom “Ovo je prilika da budemo jedinstveni u plemenitosti”. Ove godine, prikupljena sredstva biće prosleđena dečijim klinikama Kliničkog centra u Nišu.
Svetosavski bal pokrenut je pre dve godine na inicijativu arhitekte Ivana Redija , Nišlije koji živi u Gracu. Cilj bala je, osim vraćanja zaboravljenih građanskih vrednosti, i prikupljanje sredstava za pomoć ustanovama i institucijama u Nišu kojima je pomoć potrebna. Ovogodišnji bal održava se uz blagoslov episkopa niškog doktora Jovana, pokroviteljstvo Univerziteta u Nišu i rekotra niškog univerziteta profeosra doktora Dragana Antića, a organizator je Studentski kulturni centar.

U svečanom delu programa trećeg Svetosavskog bala učestvuju Akademski hor i Folklorni ansambl “Oro” SKC-a, kvintet Nikole Pekovića “Tango Gentlemen” i plesni anasml “Trio Art”. Besede će govoriti Aleksandar Mihailović, prvak drame niškog Narodnog pozoriša. Za dobro raspoleženje u ostatku večeri zadužen je ansambl “Groš”.
Minimalni dobrotvorn iznos je 2000 dinara i uplaćuje se na tekući račun udruženjа pedijаtаrа Niš broj 160-151245-10, sа nаznаkom dobrovoljni prilog za treći dobrotvorni Svetosavski bal. Gornja granica dobre volje nije limitirana, a sva prikupljena sredstva biće prosleđena klinikama za dečiju hirurgiju i ortopediju i dečijoj internoj klinici KC Niš.
U duhu svetosаvljа, sаbornosti i dobročinstvа, Nišlijаmа se još jednom pružа prilika dа uz prаvu grаđаnsku zаbаvu, pokаžu ličnu i društvenu odgovornost. Vrata hotela “Grand” otvaraju se već u 18 časova.