018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Večeras otvaranje izložbe Vladimira Veličkovića

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Za grad Niš je izložba Vladimira Veličkovića, najcenjenijeg srpskog slikara današnjice, kulturni događaj godine. Izložba pod nazivom “Gavrani” biće otvorena u galeriji “Srbija” večeras u 20 sati, a trostrukom akademiku ovo je prvo predstavljanje slika, crteža i kolaža u našem gradu.

Rad Vladimira Veličkovića vrednovale su tri akademije – Srpska, Makedonska i Akademija lepih umetnosti u Parizu. Po obrazovanju Vladimir Veličković je arhitekta. Od 1966. godine živi i radi u Parizu. Nosilac je najvišeg francuskog odlikovanja za kulturu i ordena Legije časti. Prvu samostalnu izložbu imao je 1963.godine, a od tada ih je realizovao više od 100 širom sveta. Ovo je njegova prva izložba u Nišu.

Izložba “Gavrani” došla je u Niš iz Galerije Srpske akademije nauka i umetnosti, Galerija savremene likovne umetnosti u Nišu je organizator, a pokrovitelj Grad Niš.

Izložbu Vladimira Veličkovića čine crteži, kolaži i slike velikih formata koji su nastali u poslednjih deset godina. Izložba se otvara u 20 sati, a postavka će biti izložena u galeriji “Srbija” do 1. oktobra.

 

 

 

 

Povezane vesti