018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Večeras – „Falsifikator“, „Ljubav dolazi kasnije“ i „Gde je Nađa?“

Komentari: isključeni
Tagovi:

Uprkos hendikepu da zbog lošeg vremena filmovi „Odumiranje“ i „Vir“ budu prikazani u zatvorenom bioskopskom prostoru, ekipe koje su radile na filmovima jednoglasne su u jednom – uzvratna energija publike ni sinoć nije izostala, jer je publika u Nišu filmski obrazovana i nešto što se retko gde sreće.

Oba filma prikazana u okviru treće večeri ovogodišnjih Filmskih susreta izazvala su veliko interesovanje ljubitelja sedme umetnosti u Nišu. Bioskopska sala Doma Vojske bila je prepuna do ponoći.

Ekipa koja je radila na filmu “Odumiranje” mladog autora Miloša Pušića oduševljena je prijemom na koji je naišao film, koji govori o uvek aktuelnoj temi u Srbiji- pronalaženje boljeg mesta pod suncem van granica naše zemlje. Pored Branislava Trifunovica koji je i producent filma, uloge su poverene i Dari Džokić, Borisu Isakoviću, Jasni Đuričić , ali i čoveku koji je posle 26 godina, upravo zbog ovog filma, ponovo u Nišu – Emiru Hadžihafizbegoviću.

Glumac treće večeri Filmskih susreta Niš 2013. je Nenad Okanović za ulogu Grofa u filmu “Vir” reditelja Bojana Vuka Kosovčevića.

Na današnjoj konferenciji za novinare, pored priča o filmovima, čulo se i mišljenje pojedinih glumaca o tek imenovanom ministru kulture u Vladi Srbije Ivanom Tasovcem i očekivanjima koje glumci imaju od njega. Branislav Trifunović pretpostavlja da je Tasovac imao određene zahteve koji se ljudima koji do sada vodili kulturu neće dopasti i dodao da mu nikada ne bi bio u koži, jer dosta toga ne zavisi od njega samog.

U okviru četvrte festivalske večeri, publika će na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, večeras moći da pogleda filmove „Falsifikator“, „Ljubav dolazi kasnije“ i „Gde je Nađa?“.

 

Povezane vesti