018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Veče stand up komedije u „Kupina bioskopu“

Komentari: isključeni
Tagovi:

Srđan Dinčić, Jelena Radanović i Nikola Silić deo su „Stand up“ karavana koji će se u subotu, 23.februara, u 20 sati predstaviti niškoj publici u „Kupina bioskopu“. Reč je o svojevrsnom obliku komedije koja je nastala na engleskom govornom području, a veoma brzo je bila prihvaćena i u drugim delovima sveta. Šta je, u stvari, „stand up“ komedija?

Ne postoji dovoljno dobar prevod ovog izraza. Radi se o svojevrsnom humorističnom nastupu, u kome se izražava lični stav o nekoj pojavi na komičan, ironičan ili sarkastičan način. Stand up komičar je osoba koja svojim nastupom pokušava da nasmeje i zabavi publiku. Upravo ova izražena osobenost, dinamika komunikacije s publikom, aktuelnost i bliskost sadržaja, odvajaju ovu vrstu komedije od humoristične monodrame.

Srđan Dinčić, jedan od komičara Karavana za sebe kaže da je smisao za humor nasledio od babe, a retki koji su ga videli da igra fudbal, složiće se da i tu malo podseća na nju. Jelena Radanović je stand up-om počela da se bavi, jer je lepša kad stoji, a Nikola Silić sebe opisuje kao nekoga ko veoma voli žene, kada je do alkohola teško doći.

Cena karte u pretprodaji je 250 dinara, a na dan predstave, 23. februara, 290 dinara.

Povezane vesti