018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Veče posvećeno muzici

Komentari: isključeni

U okviru svečanosti koje traju od 31. maja, posvećene utemeljivaču hrišćanstva, Nišlije su i u nedelju obeležavale jubilej 17 vekova od potpisivanja Milanskog edikta. Kej je bio okupan rimskim simbolima, a održani su i šahovski, streličarski i fudbalski turniri. 

Treći dan proslave gradske slave bio je obeležen priredbama kraj Viline reke, gde su, kao i prethodna dva dana, šetali rimski vojnici, senatori i vestalke, prodavali se suveniri Naisusa i oživljavalo Konstantinovo doba. Osim odraslih, juče su uživala i deca kroz razne likovne, dizajnerske i vajarske radionice.

Veče je bilo posvećeno starogradskoj muzici i niškom meraku. Tradicionalna manifestacija Palilulsko veče okupila je veliki broj Nišlija, bilo je svega, i muzike, i roštilja, i pića, međutim, mišljenja su podeljena: neki kažu da su zadovoljni, dok drugi tvrde da se pravi stari niški merak izgubio.

Carski dani u Naissusu trajaće do četvrtka, 6. juna, kada će biti održan međunarodni simpozijum vizantologa Niš i Vizantija. Do tada, očekuje nas jos mnogo zanimljivih događaja, koje svakako ne treba propustiti, između ostalih, i muzičko scenski spektakl na Letnjoj pozornici „Constantinus Magnus“.

 

Povezane vesti