018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vaučeri za odmor u Srbiji važe od 1. avgusta do kraja novembra ove godine (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Vaučere za odmor u Srbiji sa popustom od 5000 dinara koriste starije Nišlije za najpoznatije srpske banje, dok se mlađa populacija odlučuje da ipak letuje u Grčkoj, potvrdili su Ntv-u u Eurotursu.
Prosečna cena bez vaučera aranžmana u 243 ugostiteljska objekta koji su se prijavili za akciju “letujte u Srbiji” je 300 evra, koliko iznosi i letovanje u Grčkoj i Turskoj za 10 dana, kažu u turističkim agencijama.
Vaučeri za odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara važe od 1. avgusta do kraja novembra ove godine. Među prijavljenima ima hotela specijalizovanih bolnica za rehabilitaciju, hostela, motela i seoskih domaćinstava. Vaučeri bi se, isplatili porodici sa dvoje dece, a koja želi da povede baku i deku da ih čuvaju. Na taj način bi porodica uštedela 30.000 dinara. Noćenje na Zlatiboru, na primer, može se naći za 10 evra, što govori da bi vaučer pokrio polovinu ukupnih troškova smeštaja za jednu osobu, navodi se na sajtovima turističkih agencija.
Najveći broj onih koji se prijavili za dobijanje vaučera Vlade Srbije za letovanje na šaleterima Pošte Srbije su penzioneri. Njih je oko 60 odsto, dok sve ostale kategorije koji su stekli pravo na vaučer čine oko 40 odsto. Najviše prijava bilo je za JAT apartmane na Kopaoniku, hotelima „Omorika“ na Tari, „Fontana“ u Vrnjačkoj Banji i „Radan“ u Prolom Banji. Iako su troškovi odmora u Srbiji u 243 ugostieljska objkta umanjeni mlađe Nišlije se odlučuju za last minit aranžmane u Grčkoj i Turskoj.
Procene su da naši turisti u instranstvu ostave oko 1,2 milijarde evra. Ako bi se 10 odsto toga potršilo u Srbiji, to bi našoj zemlji donelo prihod od 100 miliona evra. Zbog toga je, podsetimo, Ministarstvo trgovine i turizma i organizovalo kampanju da se ovo leto provede u Srbiji.