018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vašar u Niškoj banji

Komentari: isključeni

Kao i svake godine za Svetog Iliju, veliki broj ljudi okupio se u Niškoj banji, gde se tradicionalno organizuje veliki vašar. Međutim, čini se da je zbog krize ove godine na banjskim ulicama bilo znatno manje prodavaca, ali i kupaca. Ipak, dobra vašarska atmosfera nije izostala.

Za Svetog Iliju Niška banja tradicionalno postaje glavna turistička atrakcija ovog dela Srbije. Gosti su počeli da pristižu još od ranih jutarnjih sati, a kao i svake godine, sačekao ih je veliki broj prodavaca i ugostitelja. Proslavi je prisustvovao veliki broj istaknutih ličnosti iz sfere politike i privrede. Iako je zbog finansijske situacije, ovogodišnja proslava bila nešto skromnija, predsednik Gradske opštine Niška banja Zoran Vidanović ističe da kolika god da je kriza i koliko god da smo u problemima, ovaj dan ipak ostaje u znaku smeha i dobrog raspoloženja.

Veliki broj posetilaca i ove godine prošetao je ulicama banje, jedni da kupe neku od mnogobrojnih sitnica, a drugi iz čiste radoznalosti – da osete deo vašarske atmosfere. Ipak, mnogi koji ovde dolaze već godinama primećuju da je ovogodišnja ponuda nešto skromnija.

Nije neuobičajeno da su za vreme Svetog Ilije ulice pune tezgi, na kojima se mogu kupiti hrana, odeća, obuća, igračke, suveniri i druge sitnice. Ipak, prodavci primećuju da ove godine posetioci ipak više gledaju, nego što kupuju.

 

Prodavačica

 

STAND UP

Povezane vesti