018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vanredne situacije u nekoliko gradova, šest osoba evakuisano

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD Zbog obilnih padavina rastu vodostaji reka u Srbiji, a do sada su proglašene vanredne situacije u Valjevu, Lučanima, Ljigu, Gornjem Milanovcu, Ubu, Lajkovicu, Koceljevi, Mionici i Osečini, dok je zbog poplava šest osoba evakuisano u selu Dublje kod Valjeva. Zbog izlivanja reka na zapadu Srbije u prekidu je saobraćaj na putu Koceljava – Osečina i Lipnički Šor – Tekeriš. Pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacija danas su angažovani na svim lokacijama kojima prete poplave.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je danas svim pripadnicima tog ministarstva da zbog poplava i stanja na putevima angažuju sve raspoloživo ljudstvo i mehanizaciju, u cilju pružanja pomoći i zaštite ljudi i imovine. Stefanović je pripadnicima MUP-a naložio da to urade u saradnji sa organima lokalne samouprave, saopštilo je MUP.
Rudarski basen „Kolubara“ saopštio je danas da nijedan od četiri aktivna površinska kopa u Kolubari nije ugrožen od poplava, ali je uvedeno 24-časovno dežurstvo i neprekidno se prati stanje na terenu.
U selu Dublje kod Valjeva zbog poplava danas su pripadnici Sektora za vanredne situacija evakuisali šest osoba, među kojima dva učenika i jednu ženu.
Sektor za vanredne situacije MUP-a pozvao je danas sve štabove za vanredne situacije na teritoriji Srbije da uvedu pripravnost svih subjekata i preduzmu sve potrebne aktivnosti u cilju sprovođenja mera na odbrani od poplava.
U ovom trenutku je odluka o proglašenju vanredne situacije na snazi na teritoriji grada Valjeva i opština Lučani, Mionica, Osečina, Koceljeva, Lajkovac, Ub i Ljig.