018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vanja Udovičić: Reforma sporta neophodna pre ulaska u EU (VIDEO)

Komentari: isključeni

Mnoge oblasti u sportu su trenutno neuređene, pa su, kao i u drugim segmentima društva, neophodne reforme, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. On dodaje da će Srbija kao zemlja kandidat za ulazak u Evropsku uniju morati da prilagodi određene zakone evropskim. Kada je reč o sportu, to se, pre svega, odnosi na nedolično ponašanje na terenima, doping i nameštanje utakmica.

Razgovori u Briselu su u početnoj fazi, pa još nije stigao nikakav konkretan zahtev kada je reč o izmenama zakona o sportu, kaže Udovičić. Međutim, on ističe da nas to u nekom trenutku svakako čeka, ali dodaje da je reforma neophodna ne zato što to neko traži od nas, već da bi se određene oblasti dovele u red i uvele u legalne tokove.

Nedolično ponašanje na terenima jedan je od glavnih problema, ocenio je Udovičić i rekao da je Ministarstvo na čijem je čelu odlučno da se izbori sa tim. Među primarnim zadacima su i borba protiv nameštanja utakmica, dopinga, ali i veća ulaganja u rekreativni sport, na šta Evropska unija posebno ukazuje.

Udovičić je naglasio da u Srbiji postoji sistem koji se pokazao kao loš, pa zbog toga moramo svi zajedno da menjamo i modernizujemo.

Povezane vesti