018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uživajmo u muzici zajedno (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Naš grad i ove godine obeležiće 21. jun praznik muzike nastupima brojnih muzičara ne samo iz Niša već i drugih mesta. Organizatori najavljuju različite muzičke žanrove i dobar provod.
Uživajmo u muzici zajedno… Ovo je poruka organizatora ovogodišnjeg obeležavanja praznika muzike u Nišu. Iz Francuskog instituta i Studentskog kulturnog centra kažu da je program raznolik i prilagođen svima bez obzira na uzrast.
Praznik muzike biće obeležen na nekoliko lokacija u gradu. Prva će se Nišlijama predstaviti folkorna grupa “Sijanie“ iz Sofije u Obrenovićevoj ulici u delu kod Kalče. Ovde će osim njih do 9 sati nastupati i niški horovi “Čarolija“, Kamerni hor i drugi. Takođe posetioce će zabaviti i mlađi pevači koji su već poznati javnosti, Una Dimitrijević i Todor Kitanović.
Od 18:30 do 20 sati u parku Čair nastupiće dečiji hor “Vilenjaci”, društvo umetnika “Slava” dok će dečiji centar takođe prirediti muzički program. Na uglu Obrenovićeve i Svetozara Markovića od 19 sati prestaviće se Kamerni orkestar srednje muzičke škole i studenti fakulteta umetnosti. Osim na niškim ulicama, deo programa biće i u sali simfonijskog orkestra od 19 časova. Ljubitelji muzike imaće priliku da uživaju u muzici i na niškom keju. Musicland band otvoriće program od 20:30 u amfiteatru koji će trajati do 1 čas nakon ponoći.