018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uvoz ne ugrožava domaće mlekare (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

I pored sve većeg uvoza i prometa mlečnih namirnica iz zemalja EU, mali proizvođači mleka u našoj zemlji, naročito na jugu Srbije, ipak nemaju razloga za brigu, kažu nadležni u Niškoj mlekari. Tvrde da su oni, ali i druge ozbiljne kompanije, u saradnji sa Državom pripremili naše proizvođače za tržišnu utakmicu, i da će svi oni koji poštuju standarde i trude se da unaprede kvalitet svojih prozvoda i dalje imati sigurne prihode, i da samo treba da se trude da napreduju i koriste sve subvencije koje im Republika daje.
Sve veći promet mleka i svih prerađevina koje se mogu naći u trgovinama širom Niša i Srbije, i dalje na svu sreću ne ugrožava domaće proizvođače, navode u rukovodstvu Niške mlekare, koja trenutno sarađuje sa preko 1100 mlekara iz ovog dela zemlje. Ističu da je neophodno da se poštuju standardi i kvalitet, a da za otkup ne bi trebalo da brinu.
Najkonkurentniji na srpskom tržištu danas su sirevi, kojih ima na desetine vrsta, i čija je proizvodnja daleko jeftinija u drugim zemljama nego kod nas.
Niška mlekara je poslednjih godina uložila preko pet miliona evra u proizvodnju i preradu mleka i mlečnih proizvoda, od čega su ulagali i u proizvođače na jugu zemlje. Tvrde da je osnovni princip poslovanja poštovanje kvaliteta i standarda, a da će u tom slučaju otkupa ove sirovine svakako biti, i najavaljuju da će mlekara, iako trenutno broji oko 330, u bliskoj budućnosti uposliti još radnika.

Povezane vesti