018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uvid u rad gradskih institucija preko sajta (VIDEO)

Komentari: isključeni

Danas je pušten u rad sajt www.nis20.rs, na kome će građani moći da nađu informacije o svim javnim preduzećima, ustanovama, funkcionerima, ali i na kome će moći da prijave problem, korupciju, zloupotrebu i pokrenu inicijative.

U saradnji sa brojnim programerima organizacija „Tvrđava“ danas je pustila u rad sajt na kome će Nišlije imati uvid u sve gradske instuticije, javna preduzećia i ustanove, odluke koje je doneo grad, ali će na sajt biti postavljena imena i svih funkcionera, kaže koordinator projekta NIS 2.O Aleksandar Marinković.

Pored toga Nišlije će na raspolaganju imati i nekoliko servisa preko kojih će moci da rešavaju svoje probleme.

Osim mogućnosti da prijave problem, građani će preko ovog sajta moći da zatraže informaciju od javnog značaja, koja će se automtski slati kancelariji poverenika za informacije od javnog značaja, ili da prijave korupciju, zloupotrebu, nepotizam i stranačko zapošljavanje anonimno, dok će administratori sve to kasnije proveravati i prijavljivati nadležnim institucijama. Na sajtu www.nis20.rs Nišlije će moći i da pokreću razne inicijative. Marinković dodaje i da će uskoro na ovoj internet platformi biti i republičke institucije poput Klinicčkog centra, Policijske i Poreske uprave.

 

 

Povezane vesti