018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uvertira za „Nišville“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

„Nišville 2013.“ počinje zvanično 15. avgusta, a nezvanično počeo je još sinoć otvaranjem izložbe “Muzej džeza Miše Blama” u Salonu 77 i pozorišnom predstavom “Welcome” Dragana Gagija Jovanovića u dvorištu Banovine.

Ovogodišnji Nišville, osim nastupa poznatih imena iz sveta džeza na 10 bina, i preko 80 planiranih koncerata u gradu i regionu, odlikuje i niz pratećih kulturnih manifestacija. Legenda srpskog džeza, basista Miša Blam, koji je i dobitnik priznanja za životno delo „Nišville džez festivala“, prikazao je svoju zbirku koja je svojevrsna istorija džeza u Srbiji.

U ovoj postavci, do kraja Nišvila, dakle, do 18. avgusta, mogu se videti stare , raritetne ploče, isečci iz novina , instrumenti poznatih srpskih džezera, uključujući i violinu koja je pripadala ocu Miše Blama.

U dvorištu Banovine pozorišnom predstavom “Welcome”, dobrodošlicu na „Nišville“ poželeo je poznati glumac Dragan Gagi Jovanović. Predstava je komedija u kojoj samozvana turistička agencija pokušava da prizove strance i investitore u Srbiju predstavljajući im naše turističke potencijale. Predstavljanje Srbije obično počinje iz Beograda, a glumac se, u susret „Nišville-u“ , ovoga puta odlučio da predstavu počne iz Niša.

Večeras u 21 sat  predstava “Grupna terapija”. U istom prostoru, dvorištu Banovine, predstaviće se stand up komičar Srđan Jovanović. Komplet karata za „Jazz teatar“ košta 1000 dinara za sedeća i 700 dinara za stajaća mesta. Takođe, moguće je kupiti i pojedinačne karte, i to po ceni od 500 dinara.

 

Povezane vesti