018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Utvrditi ko je odgovoran za puštanje nasilnika (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Povodom slučaja puštanja na slobodu osumnjičenih za napad na bračni par penzionera iz sela Krušje kod Aleksinca, oglasili su se i Visoki savet sudstva, koji je zatražio da se utvrdi odgvornost. Ovaj zahtev podržali su i u Ministarsvu pravde.

Ministarstvo pravde upoznato je sa slučajem neodređivanja pritvora osumnjičenima za napad na bračni par penzionera iz sela Krušje kod Aleksinca i podržava zahteve Visokog saveta sudstva da se utvrdi odgovornost, kaže državni sekretar Danilo Nikolić.

Podsetimo, prošlog petka kada su osumnjičeni za brutalnu pljačku bračnog para Milovanović iz Krušja, dovedeni u sud, nestala je struja, pa su pušteni na slobodu. Naime, sudija Višeg suda u Nišu Aleksandar Teodosić im nije odredio pritvor, a kao razlog je naveo je nekompletnu dokumentaciju i to što ih tužilac nije saslušao zbog nestanka struje.

„Struja je nestala u petak pre podne, kada je trebalo da osumnjičeni budu saslušani. Ali njih je već ispitala policija i nije bilo potrebe da se ponovi saslušanje. Tužilac je i na mašini otkucao predlog za određivanje pritvora i dostavio ga sudu. Znači, tužilaštvo je tražilo da se pošalju u pritvor”, potvrdio je medijima portparol višeg tužilaštva Vladimir Pavlović.

“Sudija odlučuje o pritvoru kada se osumnjičeni saslušaju u tužilaštvu. Budući da osumnjičeni nisu saslušani, sudija nije imao materijal da bi procenio težinu počinjenog krivičnog dela. Svako dalje zadržavanje bi bilo protivustavno i protivzakonito”, tvrde u Višem sudu.

Načelnik niške policije, Srđan Grekulović, iznenađen je odlukom pravosuđa.

„Ne mogu da verujem da se zbog nestanka struje takvi razbojnici puštaju na slobodu. Da li to znači da ni policija ne bi trebalo da hapsi ako nema struje? Ova odluka je, u najmanju ruku, čudna“, rekao je Grekulović.

U Ministarsvu pravde kažu da će odgovornost biti utvrđena. Odlukom pravosuđa iznenađen je i načelnik niške policije, Srđan Grekulović, koji je o puštanju razbojnika obavestio nadređene u MUP-u.

U međuvremenu, Milica i Željko Milovanović, koje su u njihovoj porodičnoj kući u Krušju, plajčkaši tukli više sati dok im nisu dali 1120 evra i 18.000 dinara, strepe od odmazde nasilnika.

Povezane vesti