018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova

Komentari: isključeni

Gradsko veće usvojilo je programe poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2013. godinu, uz napomenu da će njihov rad biti strogo kontrolisan, kako bi se sve što je u programima najavljeno i ostvarilo, istakao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Gradonačelnik je dodao da će tome doprineti i postavljanje direktora svih javnih preduzeća i ustanova od kojih je većina u v.d. stanju, a za koje će svi konkursi biti raspisani do kraja meseca.

Funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova ne može zavisiti samo od sredstava iz gradskog budžeta, već menadžment mora da radi na povećanju konkurentnosti, što će tokom 2013. kontrolisati gradsko rukovodstvo i nadležne uprave.

Većina javnih preduzeća i ustanova kulture od polovine septembra imaju v. d. direktore, a konkursom će biti odabrani novi, na pun mandat.

Gradsko veće usvojilo je i predlog za izradu elaborata, kojim bi se zemljište dalo autrijskom „Ajmaksu“ za izgradnju kargo centra. Sam elaborat posle izrade ide na usvajanje u Vladu Srbije, nakon čega bi investitor u Niš trebalo da uloži oko trideset miliona evra.

Povezane vesti