018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Usvojeni planovi i izveštaji kulturnih i zdravstvenih ustanova [UPD]

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Skupstina grada Niša usvojila je planove rada zdravstvenih ustanova za 2014. godinu, čiji je osnivač Grad, kao i izveštaje o poslovanju gradskih kulturnih ustanova tokom prošle godine.

Oslanjajući se na prošlonedeljne analize u Gradskom veću, gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić najavio je novinarima da će tražiti državnu reviziju u većini javnih i javno-komunanih preduzeća – u cilju jasnije kontrole i racionalizacije javnih troškova.

Perišić najavljuje i nove investitore, uz napomenu da već imamo manjak velikih parcela koje su potrebne za nove fabrike.

Grad ozbiljno planira uvođenje reda u javni i javno-komunalni sektor. Najpre se to odnosi na poslovanje gradskih preduzeća, u kojima će biti ozbiljnih kontrola.

Vode se pregovori oko novih investicija, istakao je gradonačelnik na pitanje novinara. Perišić kaže da smo već ,,potrošili“ velike parcele koje investitori uglavnom traže.

Na 22. sednici, odbornici su usvojili i Plan detaljne regulacije kompleksa Elektronske industrije, čime se stvaraju planski uslovi za razvoj ,,braunfild“ investicija na ovom prostoru. Donet je i plan detaljne regulacije na okaciji ,,Markovo kale“, čime se stvaraju uslovi za razvoj četvrte visinske zone u južnom delu Niša.

Odbornici su dali saglasnost za javno-privatno partnerstvo na projektu zamene kotlova na lož ulje u niškim školama – kotlovima na gas ili biomasu, čime će se ostvariti ušteda u grejanju do čak 40 odsto.

Rasprava se vodila i oko nove ambulante Doma zdravlja u Niškoj Banji i nezavršenog objekta pored sportskog dispanzera u Čairu.

Osim planova rada zdravstvenih ustanova za ovu godinu i izveštaja o poslovanju kulturnih za prošlu, usvojeni su i izveštaji Turističke organizacije, Sportskog centra, Narodnog univerziteta, ,,Pčelice“, Dečjeg centra, Centra za socijalni rad, Ustanove „Mara“ i Sigurne kuće. Odlučivalo se i o postavljenju zamenika gradskog javnog pravobranioca, a promenjeni su i nazivi nekoliko ulica u naseljima Brzi Brod i Nikola Tesla.

Povezane vesti