018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Usvojen Predlog rebalansa gradskog budžeta

Komentari: isključeni

Skupština Grada Niša usvojila je Predlog rebalansa budžeta, kojim će, do naredne budžetske godine, biti rešen problem ishrane socijalno ugroženih Nišlija.

Na predlog Gradskog veća, za ovu godinu je izdvojeno još dvadeset miliona dinara za potrebe Narodne kuhinje, a početkom septembra biće raspisan tender, na kome će biti izabran najbolji ponuđač za pripremu i distribuciju toplih obroka za najsiromašnije građane, dok će procedura trajati do tri meseca, rekao je po usvajanju ove tačke gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Rebalans gradskog budžeta izglasali su odbornici Skupštine grada Niša i time, na inicijativu nekoliko odborničkih grupa i predlog Gradskog veća, stavili tačku na priče da li će do kraja godine biti toplih obroka za najsiromašnije Nišlije.

Sedam i po hiljada Nišlija ima pravo na Narodnu kuhinju, dok to pravo koristi oko pet hiljada sugrađana. Rebalans budžeta trenutno rešava problem, ali je za narednu godinu neophodno redefinisanje kriterijuma po kojima neko dolazi na spisak socijalno ugroženih, zato što je, prema pojašnjenjima iz SPS-a, taj broj veliki. Inače, naredna godina biće potpuno stabilna po pitanju funkcionisanja ishrane siromašnih.

Predstavnici opozicione Demokratske stranke kritikovali su planiranje budžeta grada. Usvajanje predloga odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu jedna je od ukupno 14 tačaka o kojima su raspravljali i glasali odbornici niškog parlamenta.

Povezane vesti