018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Usvojen plan razmeštaja bašta ugostiteljskih objekata (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Skupština grada usvojila je plan razmeštaja bašta ugostiteljskih objekata, čime bi posle više godina trebalo da se uvede red u ovu oblast. Prema rečima nadležnih, većina zakupaca ne poštuje kvadraturu dodeljenu za letnje bašte i tome se mora stati na put, jer Grad zbog toga gubi i do 15 miliona mesečno.

Prema podacima komunalne policije čak 95% ugostitelja ne poštuje odluku o tome koliki prostor mogu da zauzmu. Zbog toga ovaj plan predviđa da se precizno odredi ko koliku površinu sme da zauzme. U suprotnom plaćaće naknadu koja je višestruko veća, kaže gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. On dodaje da na ovaj način Grad uvodi bolju kontrolu nad onim ko i na koji način koristi gradsku imovinu.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković ističe da su posebno problematične bašte u Obrenovićevoj i Kopitarevoj ulici gde, kako kaže, na pojedinim mestima jedva ima mesta i za prolaznike, a kamoli za vozila hitne službe ukoliko bude bilo potrebe za intervencijom.

Skupština je usvojila i brojne urbanističke planove koji omogućavaju dalje aktivnosti na tim lokacijama. Predsednik Skupštine grada prof. dr Mile Ilić posebno je izdvojio plan generalne regulacije obilazne pruge na području grada.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić podneo je i izveštaj o radu o kome se odbornici, uprkos predlogu opozicije, nisu izjašnjavali. On je kao posebne pomake istakao interesovanje investitora za izgradnju odmorišta na koridoru 10, interesovanje jedne veletrgovine za plac pored Merkatora, dok, kako kaže, postoji zainteresovanost za prazne hale Elektronske industrije, gradnju hidroelektrane i logistički centar kod aerodroma. Osim toga, na dnevnom redu bila su rešenja o imenovanju vršilaca dužnosti direktora, direktora i članova upravnih odbora u gradskim ustanovima, kao i članova školskih odbora. Donete su odluke o izmenama statuta JKP Naisus, Parking servisa, Mediane i odmarališta Divljana. Takođe, odbornici gradskog parlamenta usvojili su i odluku kojom se 10 miliona dinara iz državnog transfera preusmerava na pomoć poplavljenim područjima.

Povezane vesti