018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Usvojen budžet GO Medijana za 2014.(VIDEO)

Komentari: isključeni

Budžet gradske opštine Medijana od 166 miliona dinara za 2014. godinu je realan, iako je umanjen za 26 miliona i prilagođen nivou realizacije budžeta za 2013.godinu, posebna pažnja poklonjena je mladim bračnim parovima i porodiljama, za koje je izdvojeno 4,5 miliona dinara, istakao je Momčilo Radojičić predsednik Skupštine GO Medijana na 10. sednici skupštine.
Odbornici skupštine Gradske opštine Medijana na današnjoj sednici imali su obiman dnevni red, 16 tačaka. Ipak, najveću pažnju izazvala je 3. tacka dnevnog reda: Razmatranje i usvajanje budžeta za 2014. godinu.
I pored toga što su prilikom prošlogodišnje primopredaje vlasti preuzeli dugovanja od 23 miliona u Medijani su sve obaveze izmirili u roku, kaže Zoran Stojanović, zamenik predsednika skupštine.
Poslednjih dana bilo je puno reči o konkursu za prijem novih radnika u GO Medijana. “Prilikom primopredaje dužnosti u opštini, bilo je 48 stalno zaposlenih radnika, sada imamao 41. zaposlenog”,kaze Vladica Stojanović, šef odborničke grupe Demokratske Stranke Srbije.
Pored usvajanja budžeta za narednu godinu, odbornici u skupštini Medijana doneli su niz odluka koje se odnose na mlade, Usvojen je Lokalni akcioni plan za podsticaj rađanja, kojim su mladi bračni parovi i pododilje oslobođeni plaćanja komunalija, izmenjna je odluka o formiranju komisije za mlade i pronatalitetnu politiku, a naredna 2014. proglašena je za godinu deteta na području opštine Medijana.