018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uspešna turneja niških simfoničara (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Posle 20 dana provedenih na turneji po Španiji i Portugalu, niški simfonijski orkestar vratio se u svoj grad. Ova turneja donela im je, kako kažu, nezapamćen uspeh, a posle niza uspešnih koncerata stvorena je i prava slika o vrednsti našeg orkestra, koji, sudeći po uspehu u inostranstvu može da se meri sa vrhunskim svetskim filharmonijama.
Dvadeset dana, trinaest koncerata i oko dve hiljade ljudi na svakom od njih svakako je jedan od najvećih uspeha Niškog simfonijskog orkestra. Ova turneja za svakog umetnika u orkestru značila je mnogo, a kako oni kažu, iskustvo na Pirinejskom poluostrvu donelo im je pravu sliku o tome koliko vrede.
Veliki broj Štrausovih kompozicija koje su svirali na svakom koncertu oduševljavao je, kažu publiku, pa je poziva na biseve bilo mnogo. Direktorka simfonijskog orkestra i više je nego zadovoljna ostvarenim uspehom i nada se da je ovo samo početak predstavljanja orksestra svetu.
Nišlije će deo koncerta kojim se orkestar predstavio Špancima i Portugalcima moći da čuju i vide 23.januara u 20h u sali niškog simfonijskog orkestra.