018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uspešan reprogram i pozitivno poslovanje najveći uspesi PD „Jugoistok“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Završni reprogram sa oko 80 hiljada sklopljenih ugovora i pozivtivno poslovanje najveći su ovogodišnji ushpesi Privrednog društva Jugoistok. Direktor Igor Novaković kaže da sporazumi iz ovog dela Srbije čine polovinu ukupnog broja iz cele zemlje, a biće naplaćeno oko šest milijardi dinara duga. Takođe su smanjeni gubici zbog krađe struje, a u narednoj godini biće izgrađene tri nove trafostanice.

Iako je Vlada Srbije projektovala poslovanje Privrednog društva Jugoistok sa gubitkom, ovo preduzeće je, naprotiv, ove godine bilo u plusu 450 miliona dinara. To je postignuto zahvaljujući smanju krađe struje i uspešnom reprogramu duga.

Novaković kaže da se ušlo u najveći investicioni period u istoriji ovog preduzeća i da su u toku javne nabavke za nove trafostanice.

U Jugoistoku kažu da i dalje ima velikih dužnika – RTB Bor duguje 10 milijardi dinara, Beneton 150 miliona, a Novaković ponavlja da nema povlašćenih ni privrednika, ni stranaka, ni investitora. Van reprograma duga je u ovom momentu ostalo još oko 10 hiljada lica.

Povezane vesti