018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uskršnji aranžmani za mnoge nedostižni

Komentari: isključeni

Interesovanje za prvomajske i Uskršnje turističke aranžmane veće je za 20 do 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, kažu  tur-operateri  u agencijama „Euroturs“ i „Niturs“. Razlog za to su, kako ističu, povoljni aranžmani  i praznici koji se ove godine nadovezuju.

Oko 1000 Nišlija, koji su turističke aranžmane obezbedili preko „Eurotursa“, predstojeće praznike provešće u Lisabonu, Parizu, dvorcima Bavarske, Istanbulu, Grčkoj i Turskoj. Od ukupnog broja prvomajskih i Uskršnjih proputovanja, koja koštaju od 100 do 400 evra, ova turistička agencija prodala  je 80 odsto ponude.

Kada su u pitanju prvomajski i Uskršnji aranžmani, prodajom se hvale i tur-operateri „Nitursa“, istučići da se tražila i rezervacija više. Mnogi građani predstojeće praznike provešće na okolnim izletištima.

Kako je džep prosečnog Nišlije sve plići u odnosu na prosečnu potrošačku korpu u Srbiji, koja iznosi oko 60.000 dinara, jasno je da većina nema novca ni za organizovane izlete. Ako se takav trend nastavi nije teško naslutiti da će žitelji ovog dela Srbije, iz svojih kuća izlaziti samo zbog posla, ili rekreativne šetnje.

 

Povezane vesti