018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uskoro uklanjanje grafita na Čegru

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Rukovodstvo Gradske Opštine Pantelej preduzima sve potrebne mere, kako bi u što kraćem roku, bili kažnjeni autori grafita koji su u večeri između subote i nedelje oskrnavili spomenik na Čegru i njegov prilazni plato.

Iz Zavoda za zaštitu spomenika kažu da će, uz posebnu proceduru, napisi sa istorijskog spomenika, biti uklonjeni za dva do tri dana.

Da li iza ovih grafita stoji deo navijačke grupe Partizana, koji sebe zovu “Niški kartel“, i koju čine adolescenti uzrasta od 16 godina, bice poznato za nekoliko dana. Uglavnom, ovaj ispad, još jednom je pokazao da huligani nemaju poštovanja ni prema istorijskim spomenicima.

-Autori grafita na ovaj način šalju lošu sliku o gradu, a na nama je da se protiv toga borimo - kaže predsednik Opštine Pantelej Srđan Savić.

Zaposleni u čuvarskoj službi spomenika Čegar ističu da bi se ovakvi huliganski ispadi mogli prevenirati sistemom kamera, kojima bi bio nadgledan ceo kompleks.

I ovi grafiti samo su još jedan u nizu dokaza toga koliko su u Srbiji prave vrednosti još uvek na margini. Nadu pruža činjenica da je reč o malobrojnim pojedincima, koji treba da shvate da će im svet i doživljaj realnog života biti lepši, ukoliko, pre svega, počnu da menjaju sebe.

 

Povezane vesti