018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uskoro topli obroci za korisnike Narodne kuhinje

Komentari: isključeni

Na tender za najboljeg ponuđača pripreme i distribucije hrane korisnicima „Narodne kuhinje“ javile su se dve firme, jedna iz Niša, a druga iz Vršca, koje ispunjavaju sve potrebne uslove.

- U roku od tri nedelje biće odabrana ona firma koja koja će početi sa podelom hrane. A kuvani obroci će se deliti od sada na 15 lokacija u gradu – kaže za NTV gradski većnik Branislav Ranđelović.

Nišlije koje koriste usluge „Narodne kuhinje“ više neće dobijati namirnice, već kuvane obroke, kako bi bila sprečena bilo kakva zloupotreba. A početak novog načina rada,korisnici mogu očekivati čim istekne zakonski rok i Grad odluči koja će od dve prijavljene firme postati distributer.

Cilj Grada jeste i ušteda, kao i efikasnija distribucija, pa će jedan od zahteva biti i povećanje broja lokacija na kojima će se deliti hrana, koju, prema podacima iz 2012, dobija više od 10.000 ljudi.

- Iz gradskog budžeta je za potrebe narodne kuhinje planirano 56.000.000 dinara, a ukoliko taj novac ne zadovolji potrebe korisnika, radiće se rebalans, jer o ljudima kojima je jedini obrok onaj iz „Narodne kuhinje“ mora se voditi računa - dodaje Ranđelović.

 

Povezane vesti