018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uskoro tenderi za rekontrukciju dela puta od Zaplanjaske Toponice do sela Dukat i ka Dugoj Poljani (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Opština Gadžin Han, uskoro će raspisati tendere za rekontrukciju dela puta od Zaplanjaske Toponice do sela Dukat i dela puta ka Dugoj Poljani. Bolja infrastruktura jedan je od preduslova za dolazak investitora, za kojima ovaj deo Južne Srbije vapi.

Ukoliko tenderi prođu bez problema, rekonstrukcija puteva počela bi juna, a bila zavšrena krajem leta. Obe deonice, dobile bi 5 kilometara novog asfalta.

Poslednjih decenija, veliki broj mlađih žitelja ove Opštine, migrirao je u severnije delove Srbije, tražeći posao. Nekad cenjeni proizvođači otišli su u stečaj, čime je broj radnih mesta dodatno smanjen.

Kako su transferana sredstva Republike nedovoljna za razvoj opštine, subvencije su i dalje, u ovoj fazi, jedino rešenje za otvaranje novih radnih mesta. Do novih Projekata koje pomaže država, žiteljima Gadžinog Hana preostaje da, uz planinarski klub Železničar i lovačka udruženja, neguju svoje tradicionalno dobro posećene manifestacije – uspon na Trem i hajku na vukove, koje će biti organizovane već narednog vikenda.

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti