018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uskoro – prva striparnica u Nišu

U Nišu će do kraja aprila biti otvorena prva strip knjižara u okviru lanca striparnica „Darkwood“. Cilj je da se strip vrati širokim narodnim masama, osnovcima i srednjoškolcima i da sve što bude objavljeno bude i dostupno ljubiteljima strip kulture u Nišu.

Niš bi uskoro trebalo da dobije strip knjižaru koja bi mogla, ovu vrstu umetnosti da približi mlađima, među kojima ima i onih koji nisu imali priliku da odrastaju uz strip. Takođe, mnoge generacije će imati priliku da na jednom mestu nađu sve što ih zanima iz sveta nacrtanih junaka.

Pored starih, poznatih junaka, čitaocima će biti približeni i novi likovi. U planu su stripovi „Batman“, „Hulk“, „Srebrni Letač“, „Konan“, najbolja ostvarenja francuske škole. Naravno, biće i starih junaka poput Zagora, Alana Forda, Mister Noa, Dilana Doga… Takođe planirano je da striparnica bude i pokretač raznih promocija, potpisivanja autora, okupljanja i drugih dešavanja vezanih za strip kulturu.

Cilj je da se strip vrati širokim narodnim masama, osnovcima i srednjoškolcima i da sve što bude objavljeno bude i dostupno ljubiteljima stripa u Nišu, kao što je bilo sedamdesetih i osamdesetih godina, rekao je Zlatibor Stanković, menadžer strip knjižare „Južni Darkwood“. Striparnica će biti otvorena u Ulici Milojka Lešjanina 1, preko puta restorana „McDonalds“.

Povezane vesti

  • slobodan

    to je super ,toga nikad nije bilo u gradu i mislim da je to dobar potez prvi ja bih da se uclanim ako je i moguce i sada !pozdrav zlatiboru i podrska od bobana