018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uskoro početak izgradnje fabrike

Komentari: isključeni

Kompanija „Džonson Elektrik“ mogla bi već krajem avgusta da počne izgradnju fabrike u Nišu, u kojoj bi na proizvodnji elektromotora trebalo da radi 1000 ljudi. Na Gradskom veću usvojen je Nacrt ugovora i elaborata po kome Grad daje zemljište, a „Džonson elektrik“ ulaže više od petnaest miliona evra. Sledeći korak je da Nacrt elaborata i ugovora usvoji Skupština Grada, a potom i Vlada Srbije.

Gradsko veće usvojilo je Nacrt elaborata i ugovora koji će biti prosleđeni Skupštini Grada, a nakon toga i Vladi Srbije. Nakon toga, gradonačelnik Niša moći će da potpiše Ugovor sa kompanijom „Džonson Elektrik“, a koji će za Niš značiti pre svega nova radna mesta i višemilionski priliv u budžet Grada.

Ova će firma dobiti 3,8 hektara zemljišta za izgradnju novog postojenja u Radnoj zoni „Sever“. Fabrika će biti vredna dvadeset miliona evra, a samo u prvoj fazi biće zaposleno 1.000 radnika, uglavnom inženjera, kako je i predviđeno Ugovorom.

Da podsetimo, „Džonson Elektrik“ je prvi investitor iz Hong Konga. Ova kompanija je prošle godine ostvarila promet od dve milijarde dolara, a njegov najveći konkurent na evropskom tržištu je „Boš“, rečeno je prilikom potpisivanja memoranduma koji su predstavnici Vlade Srbije, Grada Niša i kompanije „Džonson Elektrik“ sklopili 27. juna. U Nišu će proizvoditi elektromotore za sve, a pre svega za automobilsku industriju, čime se povećava broj fabrika koje će u Srbiji proizvoditi ove komponente.

Povezane vesti