018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uskoro osposobljavanje mladih za rad u IT sektoru (VIDEO)

Niški klaster naprednih tehnologija predstavio je projekat „Tvoja karijera u tvojim rukama“, koji će mladim ljudima omogućiti potrebna znanja i veštine za rad u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija.

Program obuke traje 6 meseci i usklađen je sa potrebama firmi u toj oblasti. Budućnost je u oblasti informaciono-komunkacionih tehnologija, pa su zato ovim kompanijama neophodni mladi stručnjaci, spremni za uključivanje u kreativne i dobro placene poslove. Uz tehničko predznanje i završenu šestomesečnu obuku, oni će biti osposobljeni da rade, kako za domaće, tako i za strane kompanije.

Predavači u akademiji biće profesori Elektronskog fakulteta, Visoke škole strukovnoh studija Instituta „Mihajo Pupin“, a praksu će voditi iskusni mentori iz niškog klastera naprednih tehnologija koji okuplja 25 privatnih firmi. Obuka će biti realizovana na osnovu konkursa za 20 polaznika.

Članice niškog klastera naprednih tehnologija žele da budu lideri pozitivnih promena u regionu i da svojim uspehom motivišu mlade da svoju budućnsot grade u Nišu kako bi ovaj region postao centar razvoja naprednih tehnologija na Balkanu, što je Niš i bio sredinom 80-tih godina.

Povezane vesti