018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uskoro novi vrtić u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Posle jučerašnjeg otvaranja vrtića „Panda“ u naselju Branko Bjegović, u Direkciji za izgradnju grada kažu da je u toku tehnički prijem obdaništa u naselju Nikola Tesla i da je pripremljena projektna dokumentacija za jos četiri objekta za boravak najmlađih.

80 miliona dinara, koliko je bilo potrebno da se izgradi i opremi novi vrtić u naselju Branko Bjegović obezbeđeno je iz budžeta grada i Nacionalnog investicionog plana. Ovim modelom finansiranja, koji bi trebalo koristiti i ubuduće, Niš je dobio jedan od najlepših vrtića u Srbiji, kaže izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović.

Uskoro se očekuje otvaranje još lepšeg i funkcionalnijeg objekta – vrtića u naselju Nikola Tesla. Završeno je parterno uredjenje i vrtić se sada nalazi u fazi tehničkog prijema. U Direkciji za izgradnju dodaju da je pripremljena projektna dokumentacija za jos četiri vrtića – preko puta opštine Medijana, u Brzom Brodu, Novom Selu i Trupalu.

Direkcija za izgradnju grada je, prema rečima Jovanovića, fabrika ideja i projekata koja nudi gradu, ne samo kada je u pitanju infrastruktura, već i kada je reč o školama, obdaništima i mostovima.

Povezane vesti