018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uskoro izgradnja 2 nove fabrike?

Komentari: isključeni

U Industrijskoj zoni „Sever“ uskoro bi mogla da počne izgradnja 2 nove fabrike, s obzirom da je najavljen dolazak određenog broja investitora u narednih nekoliko meseci, a počinje i izgradnja Kargo centra.

Odluku o izradi elaborata za izdavanje građevinskog zemljišta za sve tri kompanije jednoglasno je usvojilo Gradsko veće.

Jedna od kompanija je već najavljeni „Ajmaks“, koji će početi sa izgradnjom logističkog centra, a prema rečima zamenika gradonačelnika Ljubovoja Slavkovića, ovo je poslednja prilika da ovaj investitror dođe u Niš.

Investicija je vredna osamnaest miliona evra, a prostor koji kompanija traži posle izmena protokola je oko osam hektara, umesto ranijih 26. Druga kompanija koja želi da predstavništvo otvori u Nišu je austrijski „Frukom“.

Najveći investitor, ipak, biće multinacionalna kompanija koja posluje u više od 20 zemalja širom Evrope, a čije se ime, na njihov zahtev, za sada ne otkriva, uposliće više od 1000 ljudi.

Svaka od kompanija, posle potpisivanja ugovora, imaće rok od tri godine da investiciju sprovede, u suprotnom, ugovor prestaje da važi i zemljište se ponovo vraća Gradu.

Povezane vesti