018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

USA Today: Đoković u Srbiji izaziva „efekat Bitlsmanije“

Od:
Komentari: isključeni

VAŠINGTON – Popularnost prvog tenisera sveta Novaka Đokovića u Srbiji daleko nadmašuje onu koju imaju najveće američke sportske zvezde u SAD, ocenio je danas USA Today.
Komentator američkog lista Kris Čejs ovaj zaključak je izvukao posle otvorenog treninga Đokovića uoči meča Dejvis kupa protiv Hrvatske, koji je u Hali sportova u Kraljevu okupio 3.000 ljudi.
Kako je naglasio, Đoković izaziva „efekat Bitlsmanije“, gde god da se pojavi.
„Svaki put kada Đoković pređe granicu i uđe u Srbiju, nacija jednostavno „poludi“ od oduševljenja. To se mogo videti u sredu, kada su na hiljade ljudi došli u halu samo da bi pratili njegov trening“, ističe USA Today.
„Toma Brejdija vole u Bostonu, ali slabo da ga cene igde više. Isto se odnosi na Pejtona Meninga u Indijanapolisu i Denveru“, ocenio je komentator američkog lista popularnost najvećih zvezda američkog fudbala u SAD.
On je naglasio da ni košarkaši Kobi Brajant i Lebron Džejms nisu bezrezervno voljeni u celoj Americi..
„To je možda zbog toga što je SAD tako velika zemlja, da taj prostor prosto ne dozvoljava da se neka ličnost istakne kao voljena figura nacije…možda je jedino Opra Vinfri izuzetak, iako se i njena popularnost smanjila, pošto više nema emisiju“, komentariše Čejsi.
Đoković predvodi Srbiju u prvom kolu Svetske grupe protiv Hrvatske, koji se igra od 6. do 8. marta u Kraljevu.

Tanjug 05.03.2015 13:38
Foto USA Today

Povezane vesti