018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uručeni sertifikati „Digitalne akademije“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , , ,

Prvi ciklus projekta „Digitalna akademija”, koji „Samsung“ realizuje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, završen je u Nišu, a uspešnim polaznicima su uručeni sertifikati. Cilj obuke je bio da se polaznicima omogući sticanje neophodnih znanja iz oblasti informacionih tehnologija.

Kompanija “Samsung“ je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje realizovala projekat “Digitalna akademija“, u okviru kojeg je 75 nezaposlenih Nišlija pohađalo obuke iz oblasti informacionih tehnologija. Treninzi su osmišljeni tako da pokriju oblasti koje su aktuelne u svetu i u Srbiji, a ujedno su uključene u državnu strategiju razvoja informacionog društva.

Obuka je polaznicima donela neophodna IT znanja, veštine i dobru osnovu za samostalan rad ili lakše zaposlenje, rekao je direktor marketinga u kompaniji “Samsung elektroniks“ Milan Vujović, prilikom dodele sertifikata, zajedno sa predstavnicima Nacionalne sluzbe za zaposljavanje u Nišu.

Projekat “Digitalna akademija“ rezultat je Sporazuma o saradnji koji je kompanija “Samsung“ potpisala sa Ministarstvom rada, u cilju razvoja kompetentnosti nezaposlenih lica sa evidencije NZS i povećanja broja zaposlenih u Srbiji.

Povezane vesti