018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uručena majstoska pisma mladim preduzetnicama

U gradskoj kući uručena su  majstorska pisma mladim preduzetnicama koje su u prethodnih mesec dana završile  obuku za stare zanate. Grad je za ovaj projekat izdvojio oko milion i po dinara. Zahavljujući Udruženju privrednika i zanatlija obuku je prošlo 160 budućih preduzetnica.

Tamara Sević još ide u srednju školu, a već je završila obuku za zanatlije. Manikir I izrada nakita sada postaju deo porodičnog biznisa. Posle završenog jednomesečnog kursa već ima planove.

Tamara  je jedna od 160 budućih mladih preduzetnica. Nova zananja o 8 zanata  stekle su zahvaljujući Zanatskoj privrednoj komori. Naučile su ikonopis, zlatovez, duborez, intarziju, slikanje na staklu, dekupaž, manikir I izrada nakita.

Majstorska pisma uručio im je zamenik gradonačelnika. Već 20 godina ima iskustvo kao mali privrednik. Zna kako izgleda borba na tržištu. Za mladje generacije ima savet.

Grad je u ove mlade zanatlije uložio skoro milion I po dinara. Toliko je koštala obuka . Zanatska komora je realizovala kroz podsticaj razvoju preduzetništva.