018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

URS: Vlast zapostavila jug Srbije (VIDEO)

Komentari: isključeni

Decentralizacija i ravnomeran regionalni razvoj jedini su način za oporovak južnog dela Srbije, rekao je Branislav Jovanović, predsednik GO Ujedinjenih regiona Srbije u Nišu.

Jovanović je kritikovao i rad Vlade, jer, kako ističe, sredstva iz budžeta se u većem obimu investiraju u Vojvodinu nego u Niš i južnu Srbiju.

Ako Vlada nastavi sa politikom koja zapostavlja ionako nerazvijene delove Srbije, život na jugu Srbije će biti sve teži, kaže predsednik URS-a u Nišu, Branislav Jovanović. Koliko je Niš zapostavljen vidi se po sredsvima koje dobija iz republičkog budžeta, ali i po projektima koji se ne realizuju. Iako je Niš železnički čvor, novac za izgradnju brzih pruga na relaciji Beograd – Budimpešta namenjen je severu zemlje, kaže Jovanović.

Da ne bi Niš dobijao manje para nego što dobijaju drugi radovi, potrebno je da se predstavnici građana angažuju i obezbeđuju razne investicije, kaže Jovanović i dodaje da će se on i dalje boriti za bolji položaj Nišlija, iako će mu to sada biti teže, jer više nije u odboru „Puteva Srbije“.

 

 

 

Povezane vesti